Domov > Regionálne súťaže

02.12.2008 | Denník Šport | Basket portál - Slováci v zahraničí

Kvalita jej chýba, podmienky ju tešia

"V uplynulom týždni sme zohrali dva zápasy, no oba sme prehrali. Je to však pochopiteľné, lebo dlhodobo máme zranené až tri hráčky patriace do základnej zostavy. Ani v druhej najvyššej súťaži v Španielsku nemôžeme len s juniorkami v tíme pomýšľať na výraznejšie úspechy. Teraz trénuje iba šesť hráčok, čo sa musí zákonite odzrkadliť najmä na našich výsledkoch. Ako každého športovca, ani mňa prehry netešia. Kým sa však baby nedajú zdravotne do poriadku, prípadne sa družstvo neposilní, nemáme šance víťaziť.

Našťastie, netrápia ma nijaké zdravotné problémy. Veď doteraz som nevynechala ani jeden tréning či zápas. Na ihrisku trávim veľa času, približne 30 minút v jednom dueli, a hoci som ,vyučená' krídelníčka, hrala som už na všetkých postoch. Naposledy dokonca pod košom. Som tu však jediná cudzinka, a tak nemám na výber a musím sa prispôsobiť. Na konto mi tak teraz pribudlo viac doskokov i asistencií, no strieľam menej bodov, čo však dosť súvisí s naším herným štýlom.

V španielskej druhej najvyššej súťaži mi chýba basketbalová kvalita, aká je v majstrovských Košiciach, Nitre alebo v bulharskom Burgase, v ktorom som tiež hrala. Aj preto, že v minulej sezóne som v Košiciach získala titul, s reprezentáciou som sa teraz v septembri tešila z postupu na majstrovstvá Európy 2009 v Lotyšku...

Nevýhodou je napríklad únavné cestovanie za súpermi, ktoré niekedy trvá aj 6 – 8 hodín. Zato moje spoluhráčky sú veľmi priateľské, aj keď zväčša nemajú s basketbalom veľa skúseností. Aj s podmienkami som spokojná, funkcionári sú milí a ústretoví, ozaj sa nemám na čo sťažovať. Všetko sľúbené aj dodržali, čo ma veľmi teší, lebo nie v každom klube to takto funguje. Podpísala som ,otvorenú' zmluvu, čiže sama sa môžem rozhodnúť o mojej budúcnosti v klube. Budem o nej vážne premýšľať. Veľmi sa už teším na Vianoce a sústredenie reprezentácie, ktoré má byť v Nitre od 5. januára. Stretneme sa na ňom s trénermi, realizačným tímom i dievčatami, s ktorými sme počas kvalifikácie ME 2009 utvorili superkolektív. Stále som s niektorými v kontakte, sledujem ich výkony v eurolige, Európskom pohári FIBA i extraligovej súťaži. Držím im palce."

(rak)


 


spankbang