Domov > Regionálne súťaže

14.02.2009 | SITA | Basket portál - Podkošový svet

Vajnory plánujú vybudovať viacúčelové ihrisko

BRATISLAVA 13. februára (SITA) - Bratislavské Vajnory plánujú v rámci rozvoja vybudovať viacúčelové ihrisko. O prostriedky na vybudovanie ihriska sa bude mestská časť uchádzať z dotácií na realizáciu projektov v oblasti športu v roku 2009 z Ministerstva školstva SR. Rozhodli o tom poslanci na štvrtkovom zasadaní zastupiteľstva.
"V priestore súčasného detského ihriska pri parku Ferdiša Jurigu, ktoré nie je celé využívané, by mal vyrásť športový areál, ktorý ponúkne viac možností pre športové vyžitie," uviedol pre agentúru SITA hovorca Vajnôr Ján Mlynár. Počíta sa tam podľa neho napríklad s priestorom pre futbal, basketbal a volejbal. Pre najmenších by tu mali byť nové preliezačky, hojdačky a ďalšie atrakcie. Obnoviť by sa mala aj medzi mladými obľúbená skateboardová rampa, tiež by sa mal vytvoriť priestor pre streetbal. Celá plocha bude podľa hovorcu citlivo členená tak, aby sa jednotlivé skupiny návštevníkov nerušili. "Navyše, najmä seniorom by malo byť určené petangové ihrisko," doplnil. Areál by teda mohli využívať všetky vekové kategórie. Prevádzkovať ho bude mestská časť. Ak bude projekt úspešný, výstavba by sa podľa Mlynára mohla začať už na jeseň tohto roka a dokončená by mala byť na jar budúceho roka. Náklady predstavujú viac ako 99-tisíc eur, z čoho mestská časť uhradí päť percent.

© 2002, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 


spankbang