Domov > Regionálne súťaže

10.06.2008 | SITA | Basketland n.f. - BL Camp

Populárne kempy Basketlandu na troch miestach

Basketbalové kempy s extraligovými trénermi aj hráčmi

Spresnené znenie správy vydanej 3. júna. Tatiana Gallová už od 24. apríla nie je trénerkou Slovana Bratislava. Za chybu sa ospravedlňujeme.
BRATISLAVA 3. júna (SITA) - Po dvoch úspešných ročníkoch prináša Basketland tento rok počas leta tri basketbalové kempy pre mladé nádeje. K Bratislave a Leviciam sa tentoraz pridal aj Ružomberok. Rôzne individuálne či kolektívne tréningy a súťaže sú striedané s odbornými prednáškami, s premietaniami a osobnými pohovormi s mladými basketbalistami. Účastníci minuloročného kempu v Bratislave dokonca vtedy navštívili majstrovstvá sveta v basketbale hráčok do 19 rokov.
Mladým talentom sa budú venovať na slovenské pomery skutoční "majstri remesla“. Účasť na tohtoročných kempoch prisľúbili extraligoví tréneri Jozef Lovík (Levice), Jozef Ištok (Svit), Ladislav Štajger (Komárno), Stanislav Onuška (Ružomberok), Tatiana Gallová (extrénerka Slovana Bratislava), extraligoví hráči a hráčky - Andrej Lukjanec (MBK Pezinok), Branislav Brliť (MBK Pezinok), Tomáš Holešovský (MBK Pezinok), Adriana Grešnerová (MBK Ružomberok), Ondrej Haviar (Handlová), mládežnícki reprezentační tréneri Peter Torda, Peter Roman, František Kubala, či iní známi z podkošového sveta Robert Puchert, Roman Dubovský, Martin Rídzi a ďalší.
Na kempe sa môžu zúčastniť deti vo veku od 8 do 17 rokov, ktorých láka podkošový svet. Cieľom Basketland n.f. je prezentácia basketbalu ako športu pre všetkých, preto si v kempe príde na svoje každý. Okrem rozvíjania športového či kolektívneho ducha a už spomínaných individuálnych zručností sa na kempoch konajú besedy a semináre s basketbalovými osobnosťami zo slovenských i medzinárodných paluboviek. Na podujatí sa zadarmo zúčastnia víťazi cien „Ty si budúcnosť“ (program podpory talentovaných mladých basketbalistov a basketbalistiek), či niekoľko detí zo sociálne slabších rodín. Na kemp v Ružomberku a Leviciach navyše priletia aj deti z Francúzska - z klubov ACSL Furdenheim a AS Štrasburg spolu s trénermi, takže účastníci získajú aj iný pohľad na európsky basketbal.

Termíny a miesta:
6.-11. júla - Levice (mestský športový areál)
13.-18. júla - Ružomberok (areál MBK Ružomberok)
28. júla - 1. augusta - Bratislava (areál FTVŠ UK)

© 2002, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 


spankbang