Domov > Regionálne súťaže

05.08.2008 | Basketland | Basketland n.f. - BL Streetball

Výsledky turnaja Streetball Challenge Ružomberok 2008

TERMÍN 12. júl 2008 (sobota) od 8.30 – 17.30
MIESTO Zimný štadión, Ružomberok

KATEGÓRIE
A Nádácie SLSP MIX ZŠ - žiaci a žiačky ZŠ
B „AND1 category“ - chlapci do 19 r
C „NIKE category“ MUŽI
D OPEN MIX category - kategória určená pre všetkých priateľov aktívneho pohybu, zábavy a športu

SPRIEVODNÉ AKCIE
DJ SPANK - hudba počas celého dňa
SKUPINY
- DRAMATIKZ - Ružomberok
- ARSENAL - Piešťany
- PROTIÚDER - Ružomberok

TANEC
- Fresh Dance z Krupiny ( majsterky Slovenska, Majsterky Rakúska a 3.miesto na ME v HIP-HOPe)

AFTER PARTY - CLUB33 od 21.00

Trojkárska súťaž: víťazom sa stal Martin Vaňko
Smečiarska súťaž: víťazom sa stal Braňo Brlit
AND1 One on one: víťazom sa stal Piotr Piwonski Poľsko, Krakow

Počet zúčastnených družstiev spolu: 50 v 4 kategóriách
Trojkárska súťaž: Súťažilo 41 hráčov
Smečiarska súťaž: Súťažilo 5(?) hráčov
One on one: Súťažilo 6 hráčov

Organizátori: Besta Projekting Ružomberok, Mesto Ružomberok,Kultúrny dom A. Hlinku a.s.

Sponzori: Mesto Ružomberok, KD AH Ružomberok, Betko Puf, Komunitná nadácia Liptov, ES Elektro, Mestské lesy Ružomberok, Basketland, Nadácia SLSP, AND 1, , SASS, Lucka, Sita, B.Balltown, Spalding, CÍPI s.r.o., Gorex, NIKE, A Projekt, MBK Ružomberok,

Mediálni partneri: Ružomberský hlas, Spoločník, www.streetballrk.sk , Centrum. sk www.ballers.sk, Mestská Televízia Ružomberok, Epos, SITA, www.basketland.sk,

Sumár:
Čo sa týka miesta, po krátkom zvažovaní a zaváhaní, sme vsadili na istotu, teda na ružomberský zimák, ktorý sa osvedčil v predchádzajúcich dvoch ročníkoch a ani tentoraz nesklamal. Ba dalo by sa povedať, že na kvalite pridal upravenejší povrch a otvorený bar. Jediným pretrvávajúcim nedostatkom je „otrasná akustika“, ktorá mala za následok skreslený dojem z vystúpenia hosťujúcich hip-hopových formácií a aj snaha moderátorov prifarbiť výkony družstiev a jednotlivcov vtipným komentárom vyšla často nazmar.
Počet zúčastnených družstiev dosiahol v tomto finálovom ročníku miestny rekord 50. Na ružomberský streetball zavítali družstvá z celého Slovenska od Prešova a Košíc až po Bratislavu a tentoraz sme zaznamenali účasť aj spoza hraníc republiky, z Poľska a Francúzska (detváky, ktoré v nedeľu nastupovali do Basketbalového kempu v Ružomberku).
Nakoľko bol náš turnaj zaradený celoslovenským finále Basketland tour, opäť došlo zmenám v kategóriách. Ich počet sa zúžil na 4, dve mládežnícke, jedna mužská a jedna open, teda otvorená, v ktorej mohli štartovať vyznávači tohto príťažlivého športu bez obmedzenia veku, pohlavia a váhy.
Odohralo sa 57 zápasov v základných skupinách, 24 play-off a 8 finálových, spolu teda 89 zápasov. Zápasy mali slušnú úroveň, niektorí hráči však opäť poriadne pritvrdili a v boji o každý jeden bodík využívali všetky možné prostriedky.
Atmosféra - slušná najmä vďaka výbornému DJovi SPANKovi. Tentoraz nesklamali ani chlapci z DRAMATIKZu a priaznivcov hip-hopu určite potešil piešťanský ARZENÁL a ružomberský PROTIÚDER. Príjemne sa počúval aj prekvapivo dobrý beat-box v podaní mladíkov z Ružomberka. Pred vyvrcholením finálových súbojov predviedli svoje svetové majstrovstvo dve tanečníčky z krupinského FRRESH DANCu (3.miesto na posledných majstrovstvách sveta v hip-hope). Bohatý sprievodný program zakončila skupina vytrvalcov na after party v CLUBe 33.

Doplnkové súťaže
SPALDING 3pts shooting – do obľúbenej trojkárskej súťaže sa prihlásilo 41 súťažiacich. Striedavá muška postupne zužovala ich pole až z posledných desiatich finalistov bol najúspešnejší Martin Vaňko.
AND1 Slam dunk contest - Smečovanie patrí k vrcholu basketbalového umenia hráčov a zároveň k najpríťažlivejším momentkám pre oko diváka. Basketbaloví „letci“ zabojovali o priazeň prizerajúcich a poroty. Najviac zaujal výkon dlháňa Braňa Brliťa.
AND1 Skills 1 on 1 – táto súťaž dáva priestor na predvedenie basketbalových zručností jednotlivcov v hre 1 na 1. Vzrastom nenápadný Poliak, 13 ročný Piotr Piwonski dal do laty aj o hlavu vyšších konkurentov a suverénne zvíťazil.
Ceny – boli vďaka štedrým sponzorom opäť o niečo bohatšie a víťazi mohli byť spokojní. Okrem toho sa každému účastníkovi ušlo basketlanďácke tričko, bageta a voda.

Organizácia – už tradične sa ružomberskí organizátori snažili odviesť poctivú robotu a všetko pripraviť na tradične výbornej úrovni. Napriek tomu sme sa nevyhli niektorým zbytočným zmätkom a zdržaniam, ktoré vyplynuli najmä z nepresnej (dvojitej, neskorej) registrácie účastníkov a ich neúčasti napriek prihláseniu.
Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli k hladkému priebehu podujatia a zvlášť tým, ktorí pomohli pri montáži, demontáži košov a upratovaní zimného štadióna (okrem organizátorov aj hráči zúčastnených tímov, dokonca ich rodičia)


Spracovala M.Grafová


 


spankbang