Domov > Regionálne súťaže

11.09.2008 | SITA | Basketland n.f.

Polakovič sa vracia zo zámoria a bude hrať v Interi

BRATISLAVA 10. septembra (SITA) - Basketbalisti Interu, ktorí v týchto dňoch majú za sebou polovicu prípravného obdobia na novú extraligovú sezónu, sa stále posilňujú. Po navrátilcovi Milanovi Golianovi a avizovanej kanadsko-poľskej zahraničnej akvizícii Konradovi Totaovi, ktorý by mal po odchodoch Dušana Pandulu a Danielom Novákom "zaplátať" dieru na krídle, ďalšou mimoriadne zaujímavou posilou minuloročného finalistu je Slovák Vincent Polakovič. Podľa internetovej stránky žlto-čiernych www.askinter.sk Polakovič posledné štyri roky strávil v americkej vysokoškolskej súťaži NCAA na univerzite v San Franciscu, odkiaľ si priniesol agresívny herný prejav a jeho úlohou bude spoločne s Golianom a Futom kraľovať v tvrdých podkošových súbojoch.
"Dôležitým faktorom pri mojom rozhodovaní vrátiť sa na Slovensko, bol skutočný záujem zo strany klubu a následné seriózne rokovania," citovala oficiálna klubová stránka slová Vincenta Polakoviča. "Navyše po rokoch strávených v zahraničí som sa chcel vrátiť bližšie k rodine. Keďže sa už teraz snažím pozerať aj za hranice basketbalovej kariéry, pôsobenie v Bratislave mi umožní rozširovať moje obzory aj mimo basketbalu. Svoju "nebasketbalovú“ kariéru plánujem spojiť s umením, takže už teraz využívam voľný čas na pomoc v múzeu Danubiana v Čunove," pokračoval Polakovič.
Podľa bývalého hráča Chemosvitu Svit (1996 - 2000) Inter má stále veľké meno a bohatú históriu, takže aj on by sa v budúcnosti rád zaslúžil o to, aby žlto-čierni boli opäť na popredných priečkach. "Vždy som mal a mám veľké očakávania a ambície a s týmto cieľom prichádzam aj do Interu," priznal basketbalista, ktorý okrem univerzitnej zámorskej súťaže NCAA v rokoch 2001 - 2004 pôsobil aj v nemeckom klube TSG Humana Ehingen.

© 2002, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 


spankbang