Domov > Regionálne súťaže

17.12.2008 | SITA | Basket portál - Extra

V Zápase hviezd víťazstvo Východu nad Západom - súhrn

BRATISLAVA 16. decembra (SITA) - V utorňajšom Zápase hviezd slovenskej mužskej basketbalovej extraligy sa v Interhale Pasienky v Bratislave zrodilo víťazstvo Východu nad Západom 134:127 (70:73). Najužitočnejším hráčom All Stars 2008/09 sa stal americký rozohrávač Dominitrix Johnson z Handlovej reprezentujúci výber Východu, ktorý bol zároveň s 31 bodmi aj najlepším strelcom súboja. Útechou pre družstvo Západu môže byť triumf v oboch súťažiach zručností cez polčasovú prestávku - kráľom smečiarov sa stal Lorenzo Williams a najlepším trojkárom Igor Majoroš.
Hneď v úvode si západniari vypracovali deväťbodový náskok (9:0), a ten sa im podarilo udržať až do konca prvej štvrtiny. Druhú časť vyhralo mužstvo Východu, na svojho súpera sa po prvý raz dotiahlo v 19. min (64:64). Po zmene strán išli zverenci trénerskej dvojice Doušek - Krajnovič v 22. min aj do vedenia (74:73), no naďalej mal mierne navrch Západ. V poslednej 10-minútovke platilo známe pravidlo "každý chvíľku ťahá pílku", o víťazovi sa tak rozhodlo až v samom závere. Viac presnosti bolo napokon v rukách hráčov Východu, ktorí zdolali Západ 134:127.
Základné päťky pre Zápas hviezd určili svojím hlasovaním na stránke www.ebasket.sk fanúšikovia. Zvyšných päť hráčov na oboch stranách si potom vybrali tréneri Ivan Rudež - Milan Černický (Západ), resp. Ľubomír Doušek - Krunoslav Krajnovič (Východ). Tím Západu mohol pozostávať z basketbalistov pôsobiacich v Interi Bratislava, Pezinku, Nitre, Komárne, Leviciach a Prievidzi, mužstvo Východu vytvorili Handlová, Dolný Kubín, Banská Bystrica, Poprad, Spišská Nová Ves a Košice.
Výsledok:
Západ - Východ 127:134 (41:31, 32:39, 31:26, 23:38)
Zostavy a body:
Západ: Immink 18 (6 trojok), Szalay 16, Williams 14, Snopko 11, Ridzoň 8 (Majoroš 17, Hill 15, Polakovič a Lukjanec po 10, Miloševič 8)
Východ: Johnson 31, Bičvič 15, Škara 13, Avalič 11, Ingles 5 (Sedmák 20, Bílik 12, Baťka 11, Znanec 10, Lutter 6)
TH: 9/6 - 4/4, trojky: 17 - 12, fauly: 4 - 4, rozhodovali: Sudek, Pipíška a Ženiš, 2000 divákov
Hlasy:
Lorenzo Williams (rozohrávač Západu): "Sezóna je veľmi dlhá, takže takýto zápas je určite oživením. Myslím si, že sme si ho všetci vychutnali a zabavili sa pri ňom. Najdôležitejšie pri takýchto dueloch je pobaviť divákov a nezraniť sa. Fanúšikom sme ukázali množstvo pekných smečov, muselo sa im to páčiť. Teší ma víťazstvo v súťaži smečiarov, ľuďom som chcel predviesť niečo zo svojho repertoáru a myslím si, že sa mi to aj podarilo."
Vincent Polakovič (pivot Západu): "Som rád, že prišlo dosť ľudí. My hráči sme sa pre nich snažili pripraviť šou a myslím si, že sa nám to podarilo. Vyšlo nám zopár akcií, ktoré sa fanúšikom museli páčiť. Oceňujem, že takéto podujatie vzniklo, pretože je to určite prínos pre slovenský basketbal."
Michal Baťka (krídelník Východu): "O nominácii som sa dozvedel v pondelok a veľmi ma potešila. Rýchlo som si zariadil veci a v utorok ráno sme s Lutterom vyrazili cez Budapešť do Bratislavy. Chcel som si zahrať a som rád, že to vyšlo. Schuti sme si zastrieľali a na konci sme už hrali úplne uvoľnene, ani sme nesledovali čas. Som nadšený z tohto zápasu, bola to výborná skúsenosť."
Dominitrix Johnson (rozohrávač Východu a MVP duelu): "Bol to dobrý zápas, perfektný tréning. Nemali sme žiadny stres, skvele sme sa zabavili. Tím Východu bol dobrý, chalani priateľský. Cena pre MVP ma potešila, dnešný zápas mi naozaj vyšiel. Takéto duely som už absolvoval v americkej juniorskej súťaži, takže to nebola pre mňa novinka."

© 2002, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 


spankbang